World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Zorgprofessionals in de apotheek

DETACHERING, BEMIDDELING & CONSULTANCY

Met meer dan 17 jaar ervaring in de apotheekmarkt, heeft Lead Healthcare diepgaande kennis van dagelijkse uitdagingen in de apotheek. Wij ondersteunen apothekers dagelijks met hun zorgvragen en bieden tijdelijke en specialistische ondersteuning bij personele en organisatorische vraagstukken. We verbeteren voortdurend onze diensten in samenwerking met partners om naadloos aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de apotheekmarkt. Gezien de aanhoudende arbeidskrapte in de zorg ook voelbaar is in de apotheek, zetten we in op innovatieve oplossingen, goed werkgeverschap en efficiëntie, terwijl we hard blijven werken én met geduld en enthousiasme patiënten en opdrachtgevers bedienen.

Op zoek naar gemotiveerde apotheekprofessionals? 

Zoek je deskundige en ervaren medewerkers in de apotheek voor korte of langere termijn? Bij Lead Healthcare weten we hoe uitdagend dit kan zijn. Wij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van de openbare apotheek, de ziekenhuisapotheek, de klinische apotheek en apotheekhoudende huisartspraktijk. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij altijd de zorgprofessional met de juiste kwalificaties en ervaring voor jouw opdracht kunnen inzetten.

Met onze verschillende zorgprofessionals kunnen we jouw apotheek op diverse manieren ondersteunen. Tijdelijke ondersteuning van één van onze zorgprofessionals, in de vorm van kortdurende en langdurige opdrachten, maar ook voor specifieke zorgvragen middels een consultancy opdracht. 

Onze zorgprofessionals geven de ondersteuning die uw apotheek verdient

Apothekers en apothekersassistenten  

Dankzij onze jarenlange ervaring in de farmaceutische sector hebben wij veel kennis van farmaceutische profielen en processen. Zo zijn wij altijd in staat om de juiste apotheker, apothekersassistent, farmakundige, farmaceutisch consulent, farmaceutisch manager, farmacie student, ziekenhuisapotheker of IT-consultant met ervaring in de apotheek in te zetten. Onze apotheekprofessionals staan bekend om hun efficiëntie, enthousiasme én hun expertise. Zij gaan graag aan de slag en versterken jouw team op een manier die naadloos aansluit op jouw behoeften en doelstellingen. 

Consultancy in de apotheek 

Wij bieden ook ondersteuning in de bedrijfsvoering en logistiek in de apotheek. Onze apotheekprofessionals zijn inzetbaar voor diverse vraagstukken in de apotheek. Of het nu om een logistieke uitdaging gaat, over een vraagstuk over de bedrijfsvoering: ze doen net even meer. Ze gaan verder dan het geven van een advies alleen. Ze delen hun kennis en gebruiken hun ervaring om te optimaliseren waar mogelijk en doen indien gewenst ook de implementatie. Onze consultants zijn kundig, gedreven en gemotiveerd om jouw apotheek verder te helpen. 

Een opdrachtgever van Lead Healthcare kan erop rekenen dat onze professionals altijd op de hoogte zijn van de laatste wetten en regelgeving, ervaren zijn met het AIS en/of EPD en beschikken over een juiste dosis sociale -en aanpassingsvaardigheden. Zo is de dienstverlening op dag 1 al van optimale toegevoegde waarde en wordt dit ook zo ervaren door zowel het apotheekteam als de cliënt. 

Ondersteuning bij EPD/AIS implementatietrajecten 

Ben je op zoek naar ondersteuning bij een implementatietraject in de (ziekenhuis)apotheek? Lead Healthcare is de schakel tussen zorg en IT. Al onze IT-consultants zijn zorgprofessionals met ervaring in diverse zorginstellingen en met eerdere implementatietrajecten. Onze professionals kennen de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Al onze professionals zijn opgeleid in onder andere HiX, Agile Scrum 2, Prince 2 en diverse soft skills.  

OptiStock: voorraadoptimalisatie voor apotheken door apothekers  

Een goed voorraadbeheersysteem is van groot belang. Het heeft een positieve impact op jouw klanttevredenheid én het levert financiële voordelen. OptiStock is hiervoor de oplossing. Het algoritme rekent met gegevens uit jouw apotheekinformatiesysteem en houdt rekening met alle factoren die ertoe doen. De vraag naar producten, de populatie van jouw apotheek, jouw huidige voorraad, inkoopafspraken én de voorwaarden van verzekeraars. Met deze informatie kan het systeem geautomatiseerd voorspellingen doen over de optimale voorraad voor jouw apotheek.  

Dienstverlening in de apotheek:

 • Personele ondersteuning
 • Receptenservice
 • Voorraadinventarisatie
 • Medicatiereviews
 • Consultancy
 • Registratieprogramma
 • Callcenter
 • Contactcenter

Optimale ondersteuning voor jouw apotheek  

Onze focus ligt op het inzetten van apothekers en apothekersassistenten die naadloos aansluiten op jouw zorginstelling. Dit betekent dat we de inzet van deze zorgprofessionals zorgvuldig afstemmen op jouw specifieke behoeften en zorgvraag. Daarbij hanteren we korte communicatielijnen en evalueren regelmatig onze samenwerking, zowel met jouw organisatie als met de zorgprofessional. Elke apotheker of apothekersassistent heeft een toegewijde teammanager die zelf ook ervaring heeft als zorgprofessional in de apotheekbranche. Deze teammanager onderhoudt regelmatig contact over de opdracht en biedt ondersteuning bij uitdagende vraagstukken. Op deze manier verzekeren wij jouw apotheek van de maximale ondersteuning die zij verdient.  

Op zoek naar ondersteuning?

Neem vrijblijvend contact op om te ontdekken wat wij voor jouw apotheek kunnen betekenen. Wij denken graag met je mee. Ook als de nood hoog is: onze mensen kunnen morgen al in jouw apotheek aan de slag.

Neem contact op

Work Happy

Bij Lead Healthcare staat alles in het teken van werkgeluk. Wij zetten ons dagelijks in voor onze zorgprofessionals, zodat zij kunnen doen wat zij het liefste doen: mensen helpen. Want alleen een happy professional is in staat om de best mogelijke bijdrage aan de zorg te leveren. En dat merk je aan onze zorgprofessionals. Zij zijn gemotiveerd, hebben een positieve houding en staan nooit stil qua ontwikkeling. Ze doen net even meer.

CASE: Intraveneuze immunoglobuline- therapie aan huis

Lead Healthcare wil de zorg helpen vernieuwen. Dat doen we onder andere door te adviseren en te faciliteren tijdens zorgprojecten. Met onze zorgprofessionals en slimme technologie kunnen wij behandelingen efficiënter inrichten of zelfs aan huis organiseren. Zodat de patiënt nog betere zorg ervaart, en de druk op zorgverleners wordt verlaagd. Op verzoek van en in samenwerking met het HagaApotheek in Den Haag hebben wij de thuisbehandeling mogelijk gemaakt van immunoglobuline therapieën.

Onze apotheekprofielen:

 • Apotheker
 • Apothekersassistent
 • Farmakundige
 • Farmaceutisch consulent
 • Farmaceutisch manager
 • Farmacie student
 • Ziekenhuisapotheker
 • IT Consultants

1000+

zorgprofessionals

600+

opdrachtgevers

8,4

Beste Werkgever beoordeling door collega's

17+

jaar ervaring in het bemiddelen van zorgprofessionals

Een greep uit onze opdrachtgevers

Een zorgprofessional en zorginstelling die bij elkaar passen. Daar gaan wij voor. Wij werken met gemotiveerde professionals die qua ontwikkeling nooit stilstaan. Zo krijgt de patiënt de beste zorg. Zij gingen u voor:

Werken met Lead Healthcare

Van organisatorische tot personele vraagstukken van zorginstellingen, Lead Healthcare is uw partner in de zorg.

Meer informatie of benieuwd naar de mogelijkheden voor uw apotheek? Wij staan voor u klaar.

Neem contact op
 • Zorgprofessionals met een ondernemende mentaliteit

  Onze mensen hebben een hart voor zorg en zijn gemotiveerd om het anders, beter en sneller te doen.

 • Een duurzame samenwerking

  We evalueren regelmatig met onze opdrachtgevers om de samenwerking en resultaten te bevorderen.

 • Ondersteuning op maat

  De organisatie en wensen kennen. Alleen zo kunnen wij het meeste betekenen. En dat streven we na.

 • Persoonlijk contact

  De communicatie met Lead Healthcare is altijd persoonlijk, snel en professioneel.