World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Specialist Ouderengeneeskunde

De specialisatie Ouderengeneeskunde is een dynamisch en uitdagend vak waarin nog tal van ontwikkelmogelijkheden zijn. In Nederland groeit niet alleen het aantal ouderen, maar mensen worden ook steeds ouder. De ouderenzorg in Nederland heeft dan ook steeds meer specialisten ouderengeneeskunde nodig. Lees hier alles over dit beroep.

Ouderdom gaat vaak gepaard met kwetsbaarheid en complexe zorgvragen. Zorgvragen die niet zozeer gaan over ‘genezen’ als wel om het verbeteren of behouden van de kwaliteit van leven. Als specialist ouderengeneeskunde bied je de best passende medische zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met complexe zorgproblematiek. Bijdragen aan kwaliteit van leven én de zelfredzaamheid van de patiënt zijn de belangrijkste uitgangspunten in het dagelijks werk van de specialist ouderengeneeskunde.

Wat kun je als SO verwachten bij Lead Healthcare?

Bij Lead Healthcare groei je niet alleen als specialist ouderengeneeskunde, maar ook als mens. Je bent continu in beweging, letterlijk en figuurlijk. Je wilt het beste uit jezelf halen om zo elke dag topprestaties te kunnen leveren. Jij bent er voor de patiënt en wij zijn er voor jou.

 • Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

  Ontdek welk deelgebied van het specialisme perfect bij jou past: WLZ, GRZ, PG of Eerste lijn? We zoeken een werkplek waar jouw waarde wordt erkend en gewaardeerd. Werk toe naar de mogelijkheid tot het volgen van een kaderopleiding.

 • Persoonlijke aandacht

  Iets wat in de zorg vrij uniek is maar voor ons heel normaal. We hechten grote waarde aan jou als persoon, omdat we geloven dat een arts die zichzelf kan zijn de beste zorg kan bieden. • Je wordt onderdeel van een team met andere artsen. Samen volg je masterclasses, vakinhoudelijk onderwijs en bouw je een band op tijdens gezellige teamuitjes.

 • Brede ervaring

  Doordat je op opdracht-basis werkt kan je veel ervaring opdoen binnen verschillende werkplekken en heb je een unieke positie los van een zorginstelling.

 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden

  Een salaris boven de CAO-norm, een 13e maand en een leaseauto met tankpas die je ook privé mag rijden. Daarnaast bovengemiddeld vakantiegeld (8,33%), een 13e maand ter hoogte van 8,33% én ORT over je gehele uurloon.

Verder specialiseren in de ouderengeneeskunde

Als specialist ouderengeneeskunde kun je een kaderopleiding volgen om je nog verder te specialiseren. Deze opleidingen gaan dieper in op deelgebieden van het specialisme ouderengeneeskunde. Wil jij ontdekken welk deelgebied het beste bij je past? Bij Lead Healthcare is het mogelijk om op verschillende werkplekken waardevolle werkervaring op te doen en er is een mogelijkheid tot het volgen van een kaderopleiding.

 • Geriatrische revalidatie
 • Psychogeriatrie
 • Palliatieve zorg
 • Eerstelijns ouderengeneeskunde
 • Opleiden

Hoe ziet je werkomgeving eruit?

Als specialist ouderengeneeskunde werk je bijvoorbeeld in een verpleeghuis, in een hospice, in de eerstelijnszorg, revalidatiecentrum of in de GGZ. Ook thuiswonende ouderen hebben behandelvragen die passen bij het vakgebied van de specialist ouderengeneeskunde. Wanneer de problematiek van een thuiswonende patiënt complexer wordt en daarmee de huisartsgeneeskundige zorg overschrijdt, is expertise van een specialist ouderengeneeskunde noodzakelijk.

Ontwikkelingsmogelijkheden

We begrijpen dat elke arts uniek is en andere behoeften heeft om te groeien. Daarom gaan we graag met je in gesprek om een ontwikkeltraject op maat te creëren. We luisteren naar jouw ambities en wensen, want alleen op die manier kun jij met plezier naar je werk gaan en de best mogelijke zorg bieden aan je patiënten. Daarnaast biedt Lead Healthcare de ruimte voor nascholing zodat je voldoende accreditatiepunten kan behalen voor je registratie als specialist.

Minisymposia

Zes keer per jaar organiseren we voor alle artsen een minisymposium met twee sprekers rond een bepaald thema. Denk aan medisch inhoudelijke thema’s zoals acute zorg en kleine verrichtingen, maar ook aan toekomstgerichte thema’s zoals duurzaamheid. Ook wordt er in deze groepen aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling en communicatietechniek. De sprekers zijn zelf specialisten uit het werkveld, wat betekent dat je veel van wat je leert direct in de praktijk kunt brengen!

Coaching

Lead Healthcare biedt ook de mogelijkheid tot een individueel en persoonlijk coachingstraject. De coach die bij ons is aangesloten is zowel huisarts als gedragstherapeut. Met die achtergrond heeft zij zich ontwikkeld tot een coach met een bijzonder aandachtsgebied voor het begeleiden van artsen in een zorgwereld die te maken heeft met toenemende verwachtingen. Daarnaast krijgt elke nieuwe arts de kans om aan de slag te gaan met een persoonlijk profiel dat je inzicht geeft in de manier waarop je omgaat met de wereld om je heen. Dit profiel wordt individueel met je doorgenomen, maar ook toegepast in de lessen over persoonlijke ontwikkeling.

Laat je adviseren!

Kom een kop koffie drinken met één van onze recruiters. Dan bespreken we jouw wensen en ambities en de mogelijkheden bij Lead Healthcare.

1000+

zorgprofessionals

800+

opdrachtgevers

8,4

beoordeling door onze collega's

17+

jaar ervaring in het bemiddelen van zorgprofessionals