World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Willen werken als verpleegkundige, dat wist Britt zeker. Zonder een concreet plan begon ze haar studie. Wat ze wel wist? Ze zocht uitdaging. Nu 5 jaar later heeft ze een innovatief project in de zorg opgezet. Hoe ze dit heeft gedaan en wat haar dreef? Britt vertelt.

Een innovatief project 

Een ondernemende verpleegkundige. Dat zochten ze bij het HAGA ziekenhuis om een nieuwe werkwijze te introduceren. Ik wist het gelijk: dit is iets voor mij. Sommige patiënten moeten elke 3 tot 6 weken naar het ziekenhuis voor een infuus. Dat kan efficiënter. Daarom besloten we mensen thuis te gaan prikken. Twee en een halve maand hebben we protocollen gemaakt en intakegesprekken gevoerd met patiënten. Daarna gingen we van start. Hygiëne en genoeg ruimte. Dat is wat ik nodig had bij de mensen thuis. Een volgeladen auto met alle materialen en ik kon op pad. Het was ongebruikelijk en wennen voor patiënten. Gelukkig won ik hun vertrouwen snel.  

Wat het project zo bijzonder maakte? De dankbaarheid. Ik kon angst wegnemen bij patiënten en mensen rust geven. De meeste van de patiënten hebben last van auto-immuunziekten en hebben daardoor weinig weerstand. Een bezoekje aan het ziekenhuis is dan, zeker tijdens corona, niet ideaal. Mede door het doorzettingsvermogen van het team is het project geslaagd. Dat ik patiënten deze oplossing kon bieden vond ik prachtig om te zien.  

Tijd voor iets nieuws 

Nu ben ik weer toe aan een nieuwe uitdaging. Lead Healthcare zag dit en pakte het op. Wondverpleegkunde spreekt mij aan. Maar ook de oncologie. Ik ruil nu met een andere verpleegkundige. Hij pakt mijn project op, ik start met werken op de afdeling Oncologische Chirurgie in het Haags Medisch Centrum. In overleg met beide opdrachtgevers bleek deze ongebruikelijke ruil een hele goede oplossing!  

Gewoon een kopje koffie 

Hoe ik bij Lead Healthcare terecht kwam? Op Linkedin had ik mijn profiel opengesteld voor recruiters. Ik was niet happy op mijn toenmalige werkplek. Of ik tijd had voor gewoon een kopje koffie. Die vraag kreeg ik van Lead Healthcare. Zij zouden vertellen wie zij zijn, ik vertel wie ik ben. Een relaxte sfeer en laagdrempelig contact. Daar was ik naar op zoek in een werkplek. Na het kopje koffie ben ik niet meer weggegaan.  

Betrokken en bijzonder. Zo zou ik de band met collega’s bij Lead Healthcare beschrijven. We zitten in een groepsapp met alle artsen, verpleegkundigen en mensen op kantoor. Het voelt haast alsof we dagelijks samen op een afdeling werken. Soms maak ik me zorgen. Over de toekomst. Ik werk onregelmatig, mijn vriend werkt bij defensie. ‘Je snapt toch wel dat wij je dan volledig steunen en helpen’ zei het Lead Healthcare team toen ik het aankaartte. Dat geeft mij rust.  

“Lead Healthcare kijkt niet naar óf mijn wensen waargemaakt kunnen worden, maar hoe.”

Contact

Ook eens een kop koffie drinken om jouw mogelijkheden te bespreken? Of heb je ons ergens anders voor nodig? Wij helpen je graag verder.

Ik ben een
Bericht
Door op de knop “Verzenden” te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en ons privacybeleid.

Onze vestigingen

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen