World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Met zijn 66 jaar barst Frits nog van de energie. Waar zijn meeste leeftijdsgenoten al bezig zijn met hun pensioen, moet Frits er nog niet aan denken. Hij is echt een familiemens en ziet Lead Healthcare als zijn tweede familie. En van een familie doe je niet zomaar afstand. Bovendien, waarom zou je stoppen met iets wat je veel te leuk vindt om te doen? Frits vertelt over zijn familie(s).

Een trotse opa en een echt familiemens, dat ben ik. Met drie volwassen kinderen en inmiddels drie kleinkinderen kan ik er ook niet omheen. Maar, pas op. Ik ben geen oppas-opa, dat past helemaal niet bij mij. Ik wil me niet vastleggen voor een vaste dag in de week. Ik ben liever flexibel, net als in mijn werk. Ik bied altijd een helpende hand waar nodig. Mijn kinderen help ik graag uit de brand wanneer ze in (opvang)nood zitten of een weekendje weg willen. Dat gun ik ze.   

Mijn kleinkinderen en het werken houdt mij jong. Zo ga ik met mijn tijd mee. We hebben een vakantiehuisje, of zoals dat nu heet: een tiny house. Daar tijd doorbrengen met familie maakt mij een gelukkig man.  

Mijn tweede familie 

Lead Healthcare heeft iets weg van een familie. Ik ken bijna iedereen, dat maakt het persoonlijk. Nieuwe collega’s neem ik graag onder mijn vleugels. Als nieuwe medewerkers tijdens de onboarding-dag het informatieve gedeelte erop hebben zitten, gooi ik er nog flink wat energie tegenaan. Ik ben een echt mensenmens, dus van die nieuwe ontmoetingen geniet ik enorm. Zo leer ik iedereen binnen no-time kennen en zij mij. 

Me ontfermen over mensen en ze een goed gevoel geven gaat vanzelf. De energie die ik krijg van mensen ontmoeten, ervaar ik bij Lead Healthcare elke dag opnieuw. Zet mij elke dag maar in een ander team. Ik voel mij gelijk thuis.  

Onderdeel van een maatschap 

Naar elke apotheek neem ik jaren van kennis en ervaring mee. Van 1986 tot 2001 maakte ik deel uit van een maatschap met een apotheek in Steenwijk. Ik merkte dat mijn visie op de toekomst van het apothekersvak niet paste niet bij de anderen uit de maatschap. Ik houd liever iedereen te vriend. Daarom heb ik mijn deel verkocht. Natuurlijk niet voordat ik aan mijn zoon vroeg of hij wellicht de zaak over wilde nemen, want daar had ik nog wel een paar jaar op willen wachten. Werken met je familie, dat lijkt mij het mooiste van twee werelden.  

Helaas zat dat er niet in. Mijn zoon wilde liever orthopedisch chirurg worden en dat is hij nu ook. Dat hij doet waar hij gelukkig van wordt maakt me trots. Ik bewonder zijn doorzettingsvermogen en het feit dat hij elke dag op dezelfde plek werkt. Daarin verschillen wij totaal van elkaar. Ik houd liever het vizier open voor mooie dingen die op mijn pad komen. 

Pensioen, mij niet gezien.  

Pensioen. Ik moet er nog niet aan denken. Tot het moment dat ik AOW ontvang, werk ik in een apotheek op Urk. Op Urk is meer dan de helft van de bevolking onder de 25 jaar en hebben we recent veel te maken gehad met de weerstand tegen het corona-vaccin. Ik houd het luchtig en bewaar de goede sfeer. Juist zo dring ik beter door tot de patiënten. Dat is ook de reden dat mijn opdrachtgever onze samenwerking als zeer prettig ervaart. Vandaar dat mijn contract steeds verlengd wordt. Hopelijk tot na mijn pensioengerechtigde leeftijd, want ik ben nog lang uitgewerkt! 

“Nog geen haar op mijn hoofd die denkt aan pensioen.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen