World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Tropenarts, chirurg en huisarts. Reinier wisselde steeds van toekomstplan. Nu is hij vastberaden. Hij studeerde geneeskunde in Leiden en deed veel werkervaring op als basisarts chirurgie. Toen maakte hij een radicale keuze. Reinier wordt psychiater. Hoe zijn zoektocht verliep? Reinier vertelt zijn verhaal.

Gedreven en ondernemend. Dat begon al op mijn 10de. In mijn buurt zat geen bakker terwijl ik dol was op croissantjes. Ik sloot een deal met een bakker in de stad en begon met het verkopen van ontbijtpakketjes. Uiteindelijk werkte mijn vriendjes voor mij. Op de middelbare school was mijn gedrevenheid ver te zoeken. Ineens dacht ik: het kan zo niet langer! Ik gooide het roer om en vond mijn motivatie terug. 

Havo rondde ik af, VWO deed ik binnen een jaar tegen iedereens verwachting in. Maar ik had mijn droom helder voor ogen: geneeskunde studeren. Mijn coschappen liep ik op de afdeling chirurgie. Daar werd ik blij van. Toen ik mijn diploma op zak had, heb ik 2 jaar als basisarts in de chirurgie gewerkt. Ik werkte 60 uur per week. Starend naar een beeldscherm tijdens de zoveelste kijkoperatie realiseerde ik me: ‘dit is het toch niet voor mij’.  

Te mooi om waar te zijn 

Wat wél bij mij paste? Ik had geen idee. Ik zocht op internet naar een loopbaancoach. Lead Healthcare kwam naar boven en ik besloot langs te gaan. Fijne arbeidsvoorwaarden, een loopbaancoach en intervisie. Het klonk te mooi om waar te zijn. Mijn vader twijfelde aan werken voor een detacheerder. In mijn ogen leek Lead Healthcare geen detacheerder, maar een zorgbedrijf met aandacht. Daarom koos ik voor mezelf en dat bleek de beste keuze. 

Waar ikzelf tegen een muur aanliep, werd in een kwartaalgesprek met de opdrachtgever en Lead Healthcare samen alles duidelijk. Ik wil psychiater worden. Elk individu is anders en dat vind ik erg interessant. Vooral persoonlijkheidsproblematiek trekt mij aan.

De bijkomende voordelen voor een (H)AIOS opleiding

Nu ik weet wat ik wil, ga ik mijn volgende doel halen. Ik ga solliciteren voor de opleiding tot psychiater. Daar heb ik een paar jaar relevante werkervaring voor nodig. Ik werk nu in het wijkteam in Leiden en daarnaast bij de crisisdienst. Dat is enorm gevarieerd en je werkt samen met verschillende disciplines in één team. Zo doe ik veel ervaring op. 

Door deze werkervaring krijg ik voor dit onderdeel straks korting bij mijn opleiding. Dat bespaart veel tijd.  

Een soepel traject 

Mijn traject is uiteindelijk soepel verlopen. Er werd echt gekeken naar mijn wensen. Zo heb ik in het begin een opdracht afgewezen omdat het niet bij mij paste. Lead Healthcare ging vervolgens op zoek naar een opdracht die beter aansloot op mijn wensen. Ik kwam in geestelijke gezondheidszorg terecht en daar ontdekte ik dat ik psychiater wilde worden. Ik voelde me bovendien gezien. Dat is wat ik zoek in een opdrachtgever.  

Niet alleen Lead Healthcare maar ook de loopbaancoach was er voor mij. Deze coach nam mijn angsten weg. Angsten voor bepaalde opvattingen vanuit mijn omgeving bijvoorbeeld. Lead Healthcare, de loopbaancoach en mijn passie voor de psychiatrie. Die drie samen maakten mij zelfverzekerder. 

“Lead Healthcare bekijkt het traject ook door mijn ogen, hierdoor krijg ik straks korting op mijn (H)AIOS opleiding. Dat vind ik bijzonder.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen